Press

 • 19-09-2019

  De stad Seraing is overtuigd van de biotechnologische producten van Doceo en zet de samenwerking verder.

  Schoonmaker of schoonmaakster is vaak een ondergewaardeerd beroep. Een achterhaalde visie van een activiteit die zich aanpast aan de technologische en ecologische evoluties in de sector. De stad Seraing besteedt veel aandacht aan het vinden van de beste producten en hecht veel belang aan de veiligheid van haar personeel. Via haar onderhoudsdienst heeft de stad in 2011 beslist om te kiezen voor milieuvriendelijke producten die echter nooit aan verwachtingen inlosten.
  “Wij kozen voor een nieuwe methode om het welzijn van onze medewerkers resoluut voorop te stellen. De producten die we gebruikten bleken echter nog steeds vrij schadelijk voor hen. Het personeel klaagde over reacties en huidallergieën en ondervond ook meer last aan de luchtwegen. Het vinden van een oplossing drong zich op”, verklaart Laura Crapanzano, schepen van het milieu in Seraing. “Bovendien waren de milieuvriendelijke producten ook niet echt efficiënt op het vlak van onderhoud. Het oppervlak bleef vettig, vloerbekleding raakte beschadigd en het sanitair bleef vies. Om het maar niet te hebben over ketelsteen! Ook de prijs-kwaliteitverhouding was niet echt voordelig. De stad heeft vastgesteld dat de kosten hoger lagen dan bij het gebruik met petrochemische middelen en dat het gebruik, meer bepaald de dosering, niet optimaal was.”

 • 19-09-2019

  ‘Vernieuwende’ onderhoudsproducten gebruikt in Seraing

  De stad Seraing was op zoek naar de beste producten maar had ook veel aandacht voor de veiligheid van het personeel. Zo heeft de stad voor het onderhoud van de 110 stedelijke gebouwen gekozen voor vernieuwende producten. Een slimme keuze die zorgde voor een besparing van 38%. Bijkomend voordeel: handschoenen worden overbodig.

 • 07-09-2019

  Doceo voor een ‘betere’ reiniging

  Bacteriën voor een betere en meer doeltreffende reiniging

  Bacteriën voor een betere en meer doeltreffende reiniging: het is het succesverhaal van het bedrijf Doceo, gevestigd in Fernelmont, dat verder blijft investeren.
  Bacteriën zijn onze vrienden. Het is geen misleidende boodschap maar een ‘simpele’ manier die de aanpak samenvat van de leiders van Doceo, een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van onderhoudsproducten. “De biotechnologie blaast de sector nieuw leven in”, vertelt Christian Peters die reeds een twintigtal jaar actief is in de sector. “Deze producten bevatten goede bacteriën die ze niet enkel doeltreffender maken maar die ook gezonder zijn voor het personeel dat ze gebruikt.”

 • 28-08-2018

  Fernelmont: een nieuw gebouw voor de marktleider in biotechproducten

  Doceo zet haar uitbreiding verder en verdrievoudigt haar opslagcapaciteit.

  Doceo is de Waalse leider in biotechnologische onderhoudsproducten. Het bedrijf, dat in 2013 werd opgericht door Daniel D’Angelo en Christian Peeters, zet haar gestage groei verder. Dit jaar kan het bedrijf rekenen op een omzetcijfer van 1,7 miljoen euro, een stijging van 20 % t.o.v. 2018. “Wij streven ernaar om bio algemene bekendheid te geven zodat zowel mens als milieu er voordeel uit halen. Het is een nieuwe manier van denken die bepalend is voor de verdere generaties en onze huidige leiders wakker moet schudden”, vertelt Daniel D’Angelo. De boodschap lijkt duidelijk te zijn en het bedrijf dat te kampen had met plaatsgebrek, kijkt uit naar een nieuw gebouw. Na een korte periode in Naninne had het bedrijf 1,5 miljoen euro geïnvesteerd voor een gebouw in Fernelmont waar haar verschillende afdelingen gegroepeerd waren en dat werd gedeeld met het zusterbedrijf ASP Groupe. “Vanaf het begin werd rekening gehouden met een groei maar het ging de voorbije maanden zo snel dat wij extra ruimte nodig hebben”, meldt de afgevaardigd bestuurder.