ONZE GESCHIEDENIS

Eén kantoor, twee vennoten, één idee: op de markt van netheid en hygiëne een revolutionair onderhoudsproduct lanceren dat tegelijk milieuvriendelijk en veilig is voor de gebruiker en tevens doeltreffender dan alle producten die momenteel worden verkocht.

 

 

Prospectie, verplaatsingen, salons en vervolgens komt wat mocht worden verwacht…

Op weg naar Frankrijk !

 

 

Een beslissende ontmoeting,

het begin van een degelijke professionele relatie. Het ontstaan van DOCEO. Het in 2013 boven de doopvont gehouden DOCEO stapte in de markt op zoek naar klanten. Uiteraard de klassieke afzetmarkt en transacties met een catalogus van om en bij de 500 onderhoudsproducten en -materiaal. Maar er werd meteen ook op een ander doelpubliek ingezet: de overheidsapparaten, ziekenhuizen, rusthuizen en schoonmaakbedrijven; uiteraard dankzij het biogamma, dat een grote troef was van de onderneming.

picto doceo picto doceo picto doceo picto doceo picto doceo

Sedertdien heeft het project dat werd opgestart door Daniel D’Angelo, financieel expert en voormalig bestuurder van een schoonmaakbedrijf, en door Christian Peters, en dat nu reeds 25 jaar ervaring heeft op het gebied van hygiëne, een sterke ontwikkeling gekend.

 

Na gedurende korte tijd in Naninne te zijn gevestigd,

 

drong een verhuizing zich op. Nieuwe headquarters: Fernelmont.

Omdat het bedrijf uit zijn voegen begon te barsten, besloot DOCEO in 2019 tot uitbreiding om het hoofd te kunnen bieden aan de constant groeiende toevloed aan bestellingen. Er werd een tweede gebouw opgericht waarin de kantoren, opleidingslokalen, een showroom evenals een grote opslagplaats zijn ondergebracht.

 

Momenteel heeft het Waalse bedrijf op het gebied van schoonmaak en hygiëne een catalogus van 1.500 artikelen, waarvan 70% afkomstig is van Belgische ondernemingen. Als klant heeft u bij ons keuze te over uit materiaal, machines en petrochemische, ecologische of biotechnologische onderhoudsproducten. Nu de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven niet langer een vaag concept is, zitten deze biotechnologische producten duidelijk in de lift.

 

Onze onderneming is exclusief vertegenwoordiger voor de Benelux
van biotechnologische onderhoudsproducten.

Die bevatten enerzijds bacteriën en anderzijds biosurfactanten, het geheim van hun nooit eerder geziene doeltreffende werking. De hoge kwaliteit van onze producten en onze ecologische, veilige en doeltreffende aanpak weten steeds meer openbare instellingen, beheerders van rust- en ziekenhuizen en uiteraard ook de schoonmaakbedrijven te overtuigen.

Wij willen ook u met graagte overtuigen…

Onze filosofie

Onze Diensten

 • doceo services picto

  Online bestellen.
  (www.doceo.be)

 • doceo services picto

  Levering binnen de 24 uur voor België en binnen 2 à 3 dagen voor de overige landen.

 • doceo services picto

  Een R&D-afdeling die een volledig assortiment ontwikkelt voor ontsmettings- en saneringsbedrijven.

 • doceo services picto

  Theoretische en praktische opleidingen in diverse reinigingstechnieken.

 • doceo services picto

  Assistentie bij het opstarten van een werf. Ontwikkelen van producten op maat van de diverse activiteiten van klanten.

 • doceo services picto

  Hygiëne en Schoonheid Dit is eerst een taak van specialisten !

  Bij Doceo willen wij

  meer dan enkel producten verkopen, wij leiden ook op om onze producten op de juiste wijze te gebruiken.

  Kleurencode
  Ph-schaal (waterstof potentieel)
  Cirkel van ‘Sinner’
  De ‘microvezel’
  Water (warm en koud)
  De juiste ontsmetting
  Vloerbehandeling
  Welk product gebruiken voor welk ‘probleem’?
  Étude de vos cas particuliers

  Ecologisch ontworpen producten

  • Fabrikant

   Schone technologieën

   Geoptimaliseerd productieproces

   Beperkt aantal stoffen

  • Gebruik

   Beperkt of helemaal niet toxisch

   Efficiëntie, duidelijke doseringen

   Gebruiksgemak

  • Distributie

   Gerecyclede of recyclebare verpakking

   Geconcentreerd product

   Beperkt volume van de verpakking

   Geoptimaliseerde lading

  • Grondstoffen

   Gerecycled of recyclebaar

   Natuurlijk, hernieuwbaar

   Interessant ecotoxisch profiel

   Zuiveringscapaciteit

  Ontdek meteen al onze producten, met inbegrip van ons BIO-assortiment, onze promoties en onze nieuwe producten

  BIO-onderhoudsproducten Was u daarvan op de hoogte?

  Biotechnologie • Biologisch afbreekbaar • Biologisch • Ecologisch • Duurzame ontwikkeling • Natuurlijk

  allemaal woorden die wij zowat dagelijks gebruiken. Hier volgen enkele eenvoudige en bondige definities waarmee
  u deze termen makkelijker zult kunnen begrijpen en de door u gebruikte producten ook beter zult leren kennen.

  BIOTECHNOLOGIE

  Biotechnologie is de verzameling van methodes en technieken die gebruik maken van levende organismen of delen daarvan.

   

  Wanneer u brood bakt of bier brouwt met gist, ook dan maakt u gebruik van traditionele biotechnologische middelen. Bij de milieubiotechnologieën maken wij echter gebruik van natuurlijke micro-organismen die bedoeld zijn om de organische stoffen sneller af te breken. Wij kunnen terugblikken op een meer dan 20-jarige ervaring wat betreft milieubiotechnologieën.

  HET BEGRIP BIOLOGISCH AFBREEKBAAR

  Het begrip biologisch afbreekbaar staat voor het vermogen van een molecule of een product om biologisch te worden afgebroken, i.e. onder invloed van biologische organismen.

   

  Een voorbeeld: een dood blad en een plastic fles zijn allebei biologisch afbreekbaar. Het dode blad is dat echter voor 100 % in nauwelijks enkele weken, terwijl de plastic fles er ongeveer 400 jaar over doet. In de schoonmaaksector wordt biologische afbreekbaarheid over een periode van 28 dagen gemeten. Alle producten van DOCEO in poeder- of blokvorm en sommige vloeibare producten bevatten micro-organismen die de biologische afbreekbaarheid van de organische stoffen (vetten, plantaardige elementen, voedingsstoffen, …) bespoedigen en omzetten in enkelvoudige elementen (water, gas, mineralen).

  BIOLOGISCH EN / OF ECOLOGISCH

  Uw assortiment van DOCEO bestaat uit biologische en / of ecologische producten. Het begrip ‘ BIO’ verschilt naargelang van het soort product. Wat voeding betreft worden de producten afkomstig uit biologische landbouw ‘BIO’-producten genoemd. Bij cosmetica gaat het dan over producten waarin uit biologische landbouw afkomstige ingrediënten worden gebruikt.

   

  >> Voor schoonmaakproducten

   

  verwijst de term ‘biologisch’ naar producten waarin o.a. actieve bestanddelen worden gebruikt die afkomstig zijn van levende organismen, dus milieuvriendelijke biotechnologieën (micro-organismen en oppervlakteactieve stoffen afkomstig uit micro-organismen). De biologische actieve stoffen zorgen ervoor dat de oppervlakken beter worden gereinigd. De producten bevatten tevens ingrediënten die afkomstig zijn van andere bronnen zoals planten, mineralen, …

   

  De zogenaamd ‘ecologische’ producten gebruiken o.a. actieve bestanddelen die uit plantaardige stoffen worden gehaald. Zij bevatten geen biologische ingrediënten. Het winnen van deze grondstoffen is een pak moeilijker omdat er planten voor moeten worden verbouwd en er dus ruimte, water en tijd voor nodig is. Alle biologische producten zijn ook ecologische producten.

  NATUURLIJK

  De definitie van het woord natuurlijk luidt: “door de natuur voortgebracht of gevormd; wat niet op een of andere manier is gewijzigd, vervormd, nagemaakt”.

  Daarom leggen wij er de nadruk op dat de producten van het assortiment van DOCEO actieve bestanddelen van natuurlijke oorsprong bevatten en dat een schoonmaakproduct niet als een natuurlijk product mag worden gezien.

  DUURZAME ONTWIKKELING

  Zich inzetten voor duurzame ontwikkeling betekent dat producten moeten worden ontwikkeld die het evenwicht tussen ecologie, economie en het sociale aspect respecteren.

  • ECOLOGISCH

   De producten van DOCEO zijn op ecologische basis ontwikkeld. Er wordt een maximaal aantal grondstoffen in verwerkt die afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen terwijl de biologische actieve bestanddelen het biologisch afbreekproces bevorderen. De verpakkingen zijn altijd volledig recyclebaar.

  • ECONOMISCH

   De producten van DOCEO komen uit het Zuiden van Frankrijk. Door deze producten te kopen steunt u de Europese economie. Zij zijn tevens voordelig in gebruik want zij zijn geconcentreerd.

  • SOCIAAL

   De producten van DOCEO zijn mensvriendelijk. Geen risicolabel en zij zijn zodanig geformuleerd dat het risico op allergische reacties tot het minimum beperkt is.

  Ontdek meteen al onze producten, met inbegrip van ons BIO-assortiment, onze promoties en onze nieuwe producten

  ONTDEK ONZE CATALOGUS MET BIO PRODUCTEN